Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Гвозденовић: Изградња туристичког ризорта „Портонови“ привућиће нове инвеститоре из Азербејџана

Министар одрживог развоја и туризма Бранимир Гвозденовић учествовао је данас на међународној конференцији, која је под насловом „Економска сарадња Црне Горе и Азербејџана - Партнерство за будућност“, одржана у Подгорици, изразивши задовољство наставком успјешне развојне сарадње Црне Горе и Азербејџана.

Министар Гвозденовић је захвалио Амбасади Републике Азербејџан и господину Сејрану Мирзазадеу и почасном конзулу Вугару Алијевом, на помоћи и подршци при организацији посјете делегације Црне Горе на Међународном сајму туризма у Бакуу.

„Пошто је билатерална сарадња Црне Горе и Азербејџана једна од бројних успјешних прича наше спољне политике, интензивно радимо на њеном даљем унапређењу. У прилог томе говори и успостављање безвизног режима у периоду мај-децембар текуће године, као и директне авио-линије Тиват – Баку, које ће допринијети повећању броја азербејџанских туриста и до 50% у односу на претходну годину“, истакао је министар Гвозденовић.

Он је указао и на велики значај пројекта туристичког ризорта „Портонови“ у Кумбору, који представља конкретан примјер успјешности досадашње комуникације наших земаља, а који ће поред отварања нових радних мјеста, привући и нове инвеститоре из Азербејжана. „Улагање Републике Азербејџан у изградњу дјечијег вртића у Бијелом Пољу и парк шуме у Подгорици представља додатан подстицај унапређењу инвестиционе сарадње и вјерујем да ће допринијети продуктивнијем пословном амбијенту у Црној Гори“, рекао је он.

Фокус интересовања Црне Горе као инвестиционе дестинације је повезивање сјевера и југа државе. У складу с тим, ради се на припреми неколико пројеката који ће у наредном периоду бити представљени, а који се заснивају на постулатима концепта одрживог развоја, који јесте дугорочно опредјељење наше Државе.

У увјерењу да је пројекат „Портонови“ само почетак плодотворне сарадње и срдачног пријатељства наших народа, Гвозденовић је пожелио скупу срећан и успјешан рад.

Министарство одрживог развоја и туризма / Биро за односе са јавношћу
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?