Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Реаговање на Одлуку Уставног суда Црне Горе (У – И бр. 6/14 и 9/14): Потврђен став Владе

Објављено: 18.04.2014. 00:49 Аутор: Биро за односе са јавношћу
Уставни суд Црне Горе потврдио је данашњом Одлуком (У – И бр. 6/14 и 9/14) јасан став Владе Црне Горе (изнијет у Предлогу за оцјену уставности Закона о заштити државних интереса у рударско-металуршком сектору) да је тим законом, сада већ бившим, прије свега био повријеђен принцип подјеле власти за законодавну, извршну и судску, односно принцип владавине права.

Овим законом је Скупштина Црне Горе саму себе била конституисала на начин супротан Уставу Црне Горе као нови орган стечајног поступка уз то са неприхватљивим степеном арбитрарности у том поступку. Тим законом била су такође значајно повријеђена права повјерилаца не само у овом поступку него и у сваком потенцијалном односно сљедећем.

У коначном, ријеч је закону који је у правни систем Црне Горе био унио неизвјесност у погледу крајењег ефекта примјене својих одредаба и потпуну правну несигурност. Стога се такав закон није могао сматрати законом заснованим на начелу владавине права нити законом којим је установљено начело правне извјесности и предвидљивости.

БИРО ЗА ОДНОСЕ СА ЈАВНОШЋУ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?