Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Ивановић отворио водовод Павковићи у Даниловграду

   
   
   
    
Министар пољопривреде и руралног развоја проф.др Петар Ивановић, заједно са предсједником општине Даниловград Браниславом Ђурановићем и представницима режијског одбора Мјесне заједнице Мосори отворио је данас водовод Павковићи у Даниловграду, који ће ријешити питање водоснабдијевања за око 80 домаћинстава у том крају.

Изградњу водовода у дужини од 8 километара, вриједности 210.000 еура, финансирали су Министарство пољопривреде и руралног развоја и општина Даниловград (60 одсто трошкова), а остатак режијски одбор, односно мјештани и фирме, у новцу и радовима. 

„Ово је још један примјер како можемо ријешити проблеме и унаприједити живот на сеоском подручју, ако се удружимо. Драго ми је да смо у селу у коме смо ријешили питање пута, воде, остало је још да ријешимо питање електричне енергије. Тиме ће базична инфраструктура бити завршена“, рекао је министар Ивановић, обраћајући се окупљеним мјештанима. 

Министар је најавио да се на водоводу Павковићи неће стати, већ да је до краја године планирано пробијање путева и отварање још три водовода у општини Даниловград, као и да неће бити рјешавано само питање пијаће воде, него и акумулација и техничке воде за напајање стоке и наводњавање. „И једни и други радимо боље, квалитетније и постижемо више. Задовољан сам напретком који смо остварили у овој општини. Повећали смо површине под засадима житарица са 24 на 107 хектара, производња млијека наставља да расте, у прва три мјесеца ове године за 6 одсто, премије се иплаћују на вријеме. Радује и чињеница да све више младих људи остаје на селу и бави се озбиљно пољопривредом, навео је министар Ивановић. 

Он је посебно истакао напоре општине Даниловград у стварању услова за развој пољопривреде на том подручју, најављујући врло важне активности које ће се са још четири општине, спровести кроз ИПА прекогранични пројекат, гдје ће пољопривреда бити у фокусу.“Оно гдје нам нико не може ништа, то је када се удружимо. Колико год они који су жељни критике и пораза жељели да славе, надам се да им нећемо дати прилику, јер ћемо удружити снаге и постизати циљеве“, рекао је Ивановић. 

Предсједник општине Даниловград Бранислав Ђурановић похвалио је мјештане за организованост и истакао да њихов примјер треба да слиједе остали који немају ријешена основна инфраструктурна питања. „Овај крај сада има добар пут, воду, а остало је још да рекоструишемо електромрежу. Све ово је важно за останак људи на селу, а прије свега, због пољопривреде, на чијем развоју заједно и успјешно радимо са Министарством. Даниловградска општина даје субвенције за млијеко, уградили смо и 60 соларних уређаја. Позивамо све који желе да пет катуна који гравитирају овој општини користе за пољопривреду да нам се обрате, рекао је Ђурановић. 

Отварању водовода Павковићи у МЗ Мосори, осим представника министарства, Општине и мјештана присуствовао је велики број пољопривредника и привредника са подручја Бјелопавлића, као и посланика у Скупштини Црне Горе. 


Министарство пољопривреде и руралног развоја
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?