Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Калуђеровић: Млади треба сами да одлучују о својој будућности

Објављено: 22.04.2014. 23:06 Аутор: Биро за односе са јавношћу
Национални координатор за НАТО и савјетник предсједника Владе за вањску политику Небојша Калуђеровић боравио је данас у радној посјети општини Херцег Нови.

Током посјете Херцег Новом, национални координатор Калуђеровић разговарао је са ученицима завршних разреда Средње мјешовите школе "Иван Горан Ковачић" и одговарао на питања о евроатлантској интеграцији Црне Горе. Господин Калуђеровић је у разговору истакао напредак који је Црна Гора остварила на плану интеграције, уз осврт на резултате реформи у четири кључне области за интеграцију у НАТО - владавини права, реформи обавјештајног сектора, реформи сектора одбране и подршци јавног мњења. Такође је нагласио значај комуникације са свима сегментима друштва, посебно са младима, којима се кроз отворен и аргументован дијалог омогућава размјена мишљења, без обзира на њихове ставове о том питању. 

Ученике су посебно интересовала питања која се односе на мир, безбједност, стабилност и економске аспекте чланства. Међу питањима било је и оних о неутралности, те служењу војног рока.

Изражавајући задовољство због интересовања и разумијевања суштине НАТО интеграција, национални координтор је рекао да "млади људи не треба да дозволе да било ко одлучују о њиховој будућности, већ да то треба да учине сами".

Најављена посјета општини Тиват је одложена.

Биро за односе са јавношћу
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?