Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Лазовић примио добитника престижне награде у области ревизије, контроле и сигурности информационих система Дејана Стијовића

Објављено: 23.04.2014. 22:20 Аутор: Биро за односе с јавношћу
BiroПотпредсједник Владе и министар за информационо друштво и телекомуникације, проф. др Вујица Лазовић примио је данас Дејана Стијовића,добитника награде Томас Фицџералд на ЦИСА (Цертифиед Информатион Сyстемс Аудитор) тестирању. Стијовић је менаџер у Сектору за заштиту информационих система и података у Црногорском Телекому, и освојио је награду за најбољи резултат међу учесницима из 53 земље свијета.

Потпредсједник Лазовић је честитао господину Стијовићу на великом успјеху који је на овом престижном такмичењу постигао и истакао да остварени резултати имају значаја и за промоцију Црне Горе на плану безбједности информационих система.

Стијовић је истакао да је на тестирању учествовало неколико хиљада стручњака, а ЦИСА је глобално признат сертификат у области ревизије, контроле и сигурности информационих система и свјетски је прихваћен због јединствених критеријума сертификације и високог степена препознатљивости у областима ИТ сигурности, ИТ ревизије и управљања ризиком.

Награда Стијовићу биће уручена у септембру мјесецу у Барселони, на ЕуроЦАЦС конгресу. 

Интернационални програм тренинга и испита за запослене у локалним ИТ безбједносним тимовима покренуо је, на нивоу Групе, Дојче Телеком је 2010. године. Црногорски Телеком учествовао је у том програму од самог почетка и запослени у Сектору за заштиту информационих система и података Компаније освојили су максималних десет сертификата, заједно са господином Стијовићем, коме је припала награда Тхомас Х. Фитзгералд за најбољи резултат на свијету.



Биро за односе с јавношћу
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?