Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Тендерска комисија одбацила понуду Дамен Схипyардс Гроуп као формално неисправну

Тендерска комисија за приватизацију је на данас одржаној сједници, у сарадњи са савјетником, извршила анализу једине понуде, коју је на тендер за продају 61,5749% капитала Јадранског бродоградилишта, доставио квалифковани учесник, компанија Дамен Схипyардс Гроуп из Холандије.

Тендерска комисија је констатовала да понуда не садржи обавезне елементе прописане правилима и условима тендера, који између осталог подразумијевају понуду цијене за куповину акција, банкарску гаранцију и прихватање обавеза за реализацију социјалног програма, због чега је као формално неисправну одбацила. 

Дамен Схипyардс Гроуп - веома реномирана компанија из индустрије бродоградње и ремонта јахти и мегајахти, у понуди је навела да није спремна да купи акције Бродоградилишта, већ имовину Бродоградилишта, што није био предмет тендера. ДАМЕН је у понуди навео да би са Адриатиц Маринас/Порто Монтенегро формирао нову компанију, која би се бавила псоловима ремонта јахти и мегајахти, а за имовину Бородоградилишта је понудила цијену од 5 милиона еура, али без прихватања било каквих обавеза по основу социјалног програма, нити неизмирених обавеза према добављачима или другим повјериоцима.

У понуди је наведена и намјера да би новоформирана компанија у транзиционом периоду од 3 године ангажовала 100 до 150 радника на пословима бродоремонта, а истовремено би се по фазама гасила дјелатност ремонта и развијала нова дјелатност сервисирања јахти и мегајахти. У нову дјелатност би се инвестирало цца 20 милиона еура у периоду од двије године, а број радника би био прилагођен обиму посла.
Тендерска комисија ће у складу са примјењивим процедурама доставити Извјештај о резултатима тендера Савјету за приватизацију на усвајање.

Савјет за приватизацију и капиталне пројекте / Биро за односе са јавношћу


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?