Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Кампања „Буди одговоран” добила прву награду НАГЦ у Вашингтону: „Жири импресиониран успјехом са којим је Влада Црне Горе успјела да обједини ресурсе и знања“

Објављено: 13.06.2014. 17:41 Аутор: Биро за односе с јавношћу
BiroКампања „Буди одговоран. Од тебе зависи. Сива економија 0%” добила је касно синоћ по америчком источном времену односно рано јутрос по средњеевропском прву награду у категорији Мобилних комуникација на годишњем такмичењу „Блуе Пенцил & Голд Сцреен Аwардс“ које организује Национално удружење владиних службеника за комуникације Сједињених Америчких Држава (НАГЦ).

Ова престижна награда додијељена је кампањи из Црне Горе у конкуренцији најбољих комуникационих пројеката које су ове године кандидовале америчке јавне институције на федералном, државном и локалном нивоу.

Предсједник НАГЦ Џон Верико (Јохн Веррицо) је у образложењу разлога за додјелу овог значајног признања црногорском пројекту похвалио напоре Владе у обједињавању ресурса у држави: „Жири је био импресиониран успјехом са којим је Влада Црне Горе успјела да обједини ресурсе и знања која постоје у црногорском друштву и мотивише грађане да се укључе у рјешавање једног овако важног и осјетљивог економског питања“.

Побједничка статуа уручена је координатору кампање из Бироа за односе с јавношћу Владе Црне Горе Вуку Вујновићу на свечаности у Националном прес клубу у Вашингтону. Вујновић је у обраћању присутнима истакао значајан допринос свих партнера који су учествовали у пројекту.

„Овај успјех прије свега дугујемо одговорним грађанима који су не само помогли надлежним органима да се боље и ефикасније боре против сиве економије, већ и преусмјерили значајан износ новца из сиве зоне у друштвено договорне сврхе. Такође, ову награду дијелимо са нашим партнерима из Електротехничког факултета Универзитета Црне Горе, Канцеларије УНДП-а у Црној Гори и Британске амбасаде у Подгорици, без чијих напредних академских знања, стручне и финансијске подршке ова кампања не би била могућа,“ изјавио је Вујновић на свечаности.

Награђена кампања спроводи се у оквиру пројекта „Укључивање грађана у борбу против сиве економије“, који Влада Црне Горе реализује у сарадњи са Електротехничким факултетом у Подгорици, Канцеларијом УНДП-а у Црној Гори и Британском амбасадом у Подгорици. 

Национална асоцијација владиних службеника за комуникације (НАГЦ) основана је 1975. године у Вашингтону и једина је национална струковна мрежа владиних службеника за комуникације на федералном, државном и локалном нивоу у Сједињеним Америчким Државама. 

Чланови НАГЦ су службеници за комуникације америчке јавне администрације који се у свом раду руководе највишим етичким и професионалним стандардима комуницирања између јавних институција и грађана.

БИРО ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?