Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Стечај у Побједи – Једнак третман Државе према свима

Објављено: 22.07.2014. 21:25 Аутор: Пореска управа
Пореска управа предаће сјутра Привредном суду у Подгорици захтјев за покретање стечајног поступка у предузећу Побједа АД, из разлога немогућности наплате пореских потраживања која Држава има према овој компанији. Висина пореског дуга Побједа АД, у овом тренутку, износи цца. 1.154.000 еура.

Пореска управа је, у претходном периоду, у више наврата покушавала да наплати поменута потраживања, кроз мјере принудне наплате. Исцрпивши све друге моделе, Пореска управа је принуђена да иницира покретање стечаја у Побједи АД у циљу наплате пореских потраживања, првенствено оних која се односе на порезе и доприносе за запослене, из стечајне масе предузећа.

Покретање стечаја над предузећем које је у већинском власништву Државе од стране Пореске управе потврда је поштовања принципа неселективности у раду овог органа, те доказ да државна предузећа немају, нити смију имати, повлашћен третман у односу на остале привредне субјекте на домаћем тржишту.

ПОРЕСКА УПРАВА ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?