Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Владе и министар правде Душко Марковић примио амбасадора Мисије ОЕБС у Црној Гори Јањину Хребичкову

Објављено: 28.07.2014. 23:41 Аутор: Министарство правде

BiroМисија ОЕБС у Црној Гори наставиће са пројектном подршком Влади Црне Горе и Министарству правде у области реформе правосуђа и јачања владавине права и у 2015. години, имајући у виду успјешну сарадњу до сада, казала је амбасадорка Мисије ОЕБС у Црној Гори Јањина Хребичкова, информишући о планирању буџета Мисије за будући период, на састанку са потпредсједником Владе и министром правде Душком Марковићем, одржаним данас у Влади.

Потпредсједник Марковић је исказао захвалност Мисији ОЕБС на подршци Министарству правде на законодавним активностима као и на помоћи јачању капацитета у правосуђу, нарочито истичући изванредне резултате сарадње у области увођења извршитељске службе у Црној Гори и обуке јавних извршитеља.

Посебна тема састанка био је пројекат ОЕБС-а у области медијских слобода, даље професионализације служби за односе са јавношћу у институцијама и органима за спровођење закона али и даље професионализације медија и њиховог извјештавања, који је планирано да отпочне у јесен ове године а који је настао након низа консултативних састанака које су представници ОЕБС-а у претходном периоду обавили са представницима Владе, Министарства правде, Министарства унутрашњих послова, Врховног државног тужилаштва, Врховног суда и Управе полиције као и са власницима, уредницима и новинарима свих медија у Црној Гори.

Амбасадорка Хребичкова је на тој линији захвалила потпредсједнику Марковићу на активној помоћи и подршци у иницијалним фазама разраде пројекта и информисала о начелном плану његове реализације у смислу интензивне обуке кадра у институцијама за спровођење закона и обуке медијских представника, која ће посебан акценат ставити на информисање, са једне стране, о праву јавности да зна, а са друге стране, о обавезама оних који извјештавају у областима медијске етике, заштите података о личности и праву на приватност.

МИНИСТАРСТВО ПРАВДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?