Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе примио италијанску министарку вањских послова: Интеграција региона - услов за стабилност и просперитет

Објављено: 29.07.2014. 01:29 Аутор: Биро за односе с јавношћу

BiroПредсједник Владе Мило Ђукановић примио је у понедјељак, 28. јула 2014. године министарку вањских послова Републике Италије Федерику Могерини.

Премијер је исказао задовољство посјетом министарке вањских послова Републике Италије, истичући да посјета представља потврду подршке интеграцији Црне Горе и даљем развоју изузетно добрих билатералних односа.

Предсједник Владе Црне Горе је казао на састанку да односи двије државе нијесу засновани само на политичком дијалогу, већ и на сарадњи у свим аспектима, прије свега економији.

„Досадашња позитивна искуства, представљају снажан импулс за наставак и проширење инвестиционе сарадње Црне Горе и Италије“ – казао је премијер Ђукановић.

Исказујући задовољство због прве посјете Црној Гори, министарка вањских послова Републике Италије Федерика Могерини пренијела је предсједнику Владе поздраве његовог италијанског колеге премијера Матеа Ренција.

Министарка Могерини се сагласила са оцјеном о одличним односима Црне Горе и Италије, истичући спремност њене државе да и у наредном периоду пружи пуну подршку Црној Гори у процесу европских и евро-атлантских интеграција.

„Италија разумије и подржава интеграцију Западног Балкана“ – казала је министарка Могерини, истичући увјерење у потребу што динамичнијег процеса НАТО интеграције.

Саговорници су поручили да је једино интегрисани регион, гарант за стабилност и просперитет.

На састанку су размијењена мишљења и о даљој сарадњи Црне Горе и Италије у бројним областима од обостраног интереса.

 
БИРО ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?