Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Владе и министар правде Душко Марковић примио Дерека Меклохлина, лидера твининг пројекта - ЕУРОЛ

Објављено: 29.07.2014. 20:24 Аутор: Министарство правде
BiroАктивности предвиђене твининг пројектом ЕУРОЛ „Подршка ЕУ владавини права“ који спроводе Велика Британија и Холандија, као млађи твининг партнер, са Црном Гором, одвијају се планираном динамиком, саопштио је Дерек Меклохлин, лидер пројекта ЕУРОЛ на састанку са потпредсједником Владе и министром правде Душком Марковићем, одржаном данас у Влади. 

Он је исказао задовољство успостављеном сарадњом са црногорским институцијама корисиницима пројекта која је, како је казао, основни предуслов успјешности реализације предвиђених мјера те ближе информисао потпредсједника Марковића о свим активностима које су предузете за првих шест мјесеци трајања пројекта, и то, у првом реду, са радом на унапрјеђењу квалитета статистике у правосуђу, јачањем капацитета Центра за едукацију носилаца правосудне функције, јачањем административних, техничких и оперативних капацитета Управе полиције, Управе за спрјечавање прања новца и финансирања тероризма и Управе за имовину.

Потпредсједник Марковић је похвалио ангажовање екперата ЕУРОЛ-а у раду на легислативи у области управљања одузетом имовином, и израђеним анализама у области институционалне увезаности за борбу против организованог криминала и корупције истакавши да су добре почетне анализе важан корак за успјешност пројектних активности.

Састанку је присуствовао амбасадор Уједињеног Краљевства у Црној Гори Иан Витинг.

Будући да је предвиђено трајање пројекта три године, потпредсједник Марковић је предложио, а саговорници прихватили, да се на кварталном нивоу одржавају састанци експерата ЕУРОЛ-а са руководством свих институција корисница пројекта у циљу остваривања што бољих и одрживих резултата.

МИНИСТАРСТВО ПРАВДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?