Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарка Пејановић-Ђуришић састала се са начелником Генералштаба италијанске Ратне морнарице адмиралом Ђузепеом де Ђорђијем

Објављено: 31.07.2014. 00:06 Аутор: Министарство одбране
Министарка одбране проф. др Милица Пејановић-Ђуришић састала се са начелником Генералштаба италијанске Ратне морнарице адмиралом Ђузепеом де Ђорђијем, који борави у Црној Гори поводом доласка једрењака „Палинуро“, школског брода италијанске Ратне морнарице.

Министарка је исказала задовољство поводом сусрета са адмиралом Ђузепеом де Ђорђијем и истакла значај сарадње Министарства одбране Црне Горе и Министарства одбране Републике Италије. Додатно је указала на важност веома добре сарадње морнарица Војске Црне Горе и Војске Републике Италије, а која се огледа кроз ангажовање припадника ВЦГ на бродовима морнарице Републике Италије, заједничком учешћу у међународној ЕУ мисији АТАЛАНТА, као и на регионалном значају АДРИОН иницијативе. Такође, министарка је истакла значај образовања црногорских кадета на италијанским војним академијама. Пејановић-Ђуришић је нагласила да и у наредном периоду очекујемо подршку Републике Италије у процесу реформи система одбране, имајући у виду наш пут ка НАТО Алијанси.

Начелник Генералштаба италијанске Ратне морнарице адмирал Ђузепе де Ђорђи нагласио је да ће Војска Републике Италије и у будућем периоду радити на продубљивању сарадње између двије земље на пољу одбране, а посебно у области сарадње двију морнарица. Адмирал Де Ђорђи нагласио је да ће Италија наставити да пружа подршку Црној Гори у њеним евроатлантским интеграцијама те додатно истакао да је Црна Гора на добром путу и да ће уз помоћ партнера остварити стратешки циљ – пуноправно чланство у НАТО.

Министарка Пејановић-Ђуришић и адмирал Де Ђорђи оцијенили су досадашњу сарадњу веома садржајном и успјешном и нагласили да ће се иста интензивирати и у наредном периоду.

Министарство одбране
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?