Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Ђукановић: Простор за проширивање сарадње са Индијом је у области инвестиција и привреде

Објављено: 02.09.2014. 22:19 Аутор: Биро за односе с јавношћу

BiroЦрна Гора и Индија имају традиционално добре билатералне и пријатељске односе, који отварају нове шансе за сарадњу, посебно на економском плану, саопштено је током састанка предсједника Владе Мила Ђукановића са министром за вањске послове Индије Виџајем Кумаром Сингом, који борави у званичној посјети Црној Гори.

Предсједник Ђукановић је упознао саговорника са актуелним политичким и економским развојем Црне Горе и посебно са перспективом једне од најдинамичнијих инвестиционих економија. У том контексту, истакао је да у области инвестиција и привреде постоји простор за проширивање сарадње између двије државе, кроз размјену посјета и организовање презентација, с циљем снажнијег повезивања привредника Црне Горе и Индије.

Министар Синг је оцијенио да Црна Гора остварује изузетно добре резултате на свим пољима и исказао спремност Индије да јачањем свеукупних, прије свега пословних веза, подржи даљи развој Црне Горе, препознат у приоритетима Владе.

У разговорима је позитивно оцијењена и сарадња двије државе у области образовања, науке и културе, уз изражено задовољство нивоом сарадње на ширем мултилатералном плану, посебно у оквиру УН.

Саговорници су се сагласили да у наредном периоду треба интензивирати активности на формирању међудржавног Комитета за економску сарадњу и поспјешити учешће Црне Горе у програму сарадње Индије и Централне Европе. 


БИРО ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?