Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Владе Игор Лукшић примио државног министра за вањске послове Индије Виџаја Кумара Синга

BiroПотпредсједник Владе и министар вањских послова и европских интеграција Игор Лукшић разговарао је данас са државним министром за вањске послове Индије Виџајем Кумаром Сингом.

Потпредсједник Лукшић је подсјетио на традиционално пријатељске односе двије земље и указао на важност њиховог даљег унапређења и афирмације сарадње у областима од заједничког интереса. Он је саговорника упознао са напретком у погледу спољнополитичких приоритета, те изразио увјерење да ће у наступајућем периоду Црна Гора и Индија заједнички радити на јачању свеукупне сарадње, нарочито у области економије, културе и науке.

Министар Синг је оцијенио да постоји значајан простор за унапређење билатералних односа, истакавши да у многим областима постоји потенцијал за јачање сарадње. Он је изразио увјерење да ће односи двије земље наставити да се развијају у правцу међусобног приближавања и снажења односа, исказавши заинтересованост Владе Индије да у том правцу предузме све неопходне кораке у наредном периоду.

Саговорници су размијенили мишљења и о другим важним питањима на међународном плану.

Министарство вањских послова и европских интеграција / Биро за односе с јавношћу

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?