Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе Мило Ђукановић учествује на Самиту НАТО Алијансе у Кардифу

Објављено: 04.09.2014. 22:33 Аутор: Биро за односе са јавношћу
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић учествује на Самиту НАТО Алијансе, који се уз учешће предсједника држава и влада из око 60 земаља - чланица Алијансе и партнера у ИСАФ мисији у Авганистану, одржава у Кардифу.

Састанак у формату предсједника држава и влада, посвећен окончању мисије у Авганистану, отпочео је церемонијом одавања почасти учесницима Мисије и поздравним говорима генералног секретара НАТО-а Андерса Фог Расмусена и премијера Уједињеног Краљевства Велике Британије и Сјеверне Ирске Дејвида Камерона, након чега је услиједио радни дио састанка.

Учествујући у расправи, премијер Ђукановић је изразио задовољство оцјенама о доприносу Црне Горе глобалној стабилности, по чему је наша земља препозната у међународној заједници, како због ангажмана у ИСАФ мисији, тако и кроз дјеловање и посвећеност регионалним иницијативама. Премијер је нагласио да је Црна Гора спремна за даљим учешћем у мировним операцијама, и тиме пружи допринос глобалној безбједности и миру, што представља спољно-политички приоритет и трајну оријентацију у политици Владе Црне Горе. 

Предсједник Владе Мило Ђукановић присуствоваће данас пријему, који за шефове држава и влада приређује Принц од Велса, што ће бити прилика за неформалне сусрете са лидерима земаља - чланица Алијансе и партнера.


Биро за односе са јавношћу
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?