Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе Мило Ђукановић отпочео тродневну званичну посјету Азербејџану

Објављено: 17.09.2014. 23:32 Аутор: Биро за односе с јавношћу

Видео: Предсједник Владе Мило Ђукановић отпочео тродневну званичну посјету Азербејџану - кадрови

Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић отпочео је тродневну званичну посјету Републици Азербејџан, до које је дошло на позив предсједника Владе Артура Расизадеа. По доласку у Баку, премијера Ђукановића је на аеродрому „Хејдар Алијев”, уз државне почасти, дочекао замјеник предсједника Владе Азербејџан Али Ахмедов.

Током посјете Бакуу, премијер Ђукановић ће се сусрести и са предсједником Азербејџана Илхамом Алијевим, као и другим високим званичницима у Бакуу. То ће бити прилика за сагледавање досадашњих резултата веома успјешне сарадње у многим областима, и за договор о покретању нових пројеката у обостраном интересу, на бази одличних билатералних односа двије земље. Планирано је и потписивање Споразума о сарадњи у области образовања.

Премијер Ђукановић ће учествовати и на свечаној церемонији обиљежавања „Уговора вијека“ и почетка радова на Јужном гасном коридору, чија ће изградња и повезивање са краком Јадранско-јонског гасовода омогућити Црној Гори снабдијевање природним гасом, и повезати Западни Балкан и Европу са новим сигурним енергетским изворима. Церемонији ће присуствовати шефови држава или влада, и други високи представници заинтересованих земаља.

Са премијером Ђукановићем, у посјети Азербејџану је и министар економије Владимир Каварић.


БИРО ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?