Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Брајовић разговарао са представницима кинеске Полy групе

Министар саобраћаја и поморства Иван Брајовић разговарао је данас са представницима кинеске Полy групе, која се налази у ившедневној посјети Црној Гори.

Изразивши задовољство дугогодишњом успјешном сарадњом са Полy групом, министар Брајовић је апострофирао значај досадашњег партнерства у домену поморског саобраћаја, конкретно у изградњи бродова за црногорске компаније. Он је такође информисао госте о плановима за реконструкцију пруге Бар – Београд и пројекту изградње Јадранско – јонског аутопута, као и аутопута Бар - Бољаре, нагласивши да смо веома близу почетка изградње дионице Смоковац - Увач – Матешево, што је приоритет Владе у овом тренутку. Имајући у виду да наведени пројекти имају регионални карактер, министар је нагласио неопходност снажније сарадње међу свим земљама кроз које пролазе ове саобраћајнице.

Гости су исказали интересовање за стратешке пројекте које Влада Црне Горе планира да реализује у наредном периоду, посебнио за пројекте у области саобраћајне инфраструктуре и енергетике. У том контексту, министар Брајовић је истакао да су могућности кредитног задуживања Црне Горе, уз државне гаранције, већим дијелом исцрпљене кроз финансирање изградње аутопута Бар - Бољаре, те да треба размишљати о другим видовима финансирања, као што су: приватно-јавно партнерство, концесије и други финансијски аранжмани. 

Представници Полy групе информисали су министра о разговорима са премијером и министарком саобраћаја Србије око пројекта аутопута и пруге Бар - Београд, односно дијелова који пролазе кроз њихову територију. Оцијенили су да би, због великог броја капиталних пројеката и чињенице да су кредитна задужења уз државне гаранције лимитирана, ЕXИМ банка требала да размотри креирање флексибилнијих кредитних линија. 

Претходних неколико дана делегација Поли групе је посјетила Луку Бар, Барску пловидбу, Црногорску пловидбу и жељезничка предузећа.

Министарство саобраћаја и поморства/Биро за односе са јавношћу
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?