Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Баку: Изјава предсједника Владе Мила Ђукановића наком разговора са највишим азербејџанским државним представницима

Објављено: 19.09.2014. 00:17 Аутор: Биро за односе с јавношћу
Видео: Изјава предсједника Владе Мила Ђукановића наком разговора са највишим азербејџанским државним представницима

Biro,,Досадашња сарадња између Црне Горе и Азербејџана је примјер како се за кратко вријеме може врло квалитетно развити и разудити сарадња између двије државе..." - рекао је предсједник Владе Мило Ђукановић након разговора са предсједником Републике Азербејџан Илхамом Алијевим, премијером Артуром Расизадеом и министром вањских послова Елмаром Мамадјаровим.

,, Оно што је најмаркантније у тој сарадњи, то су двије крупне инвестиције. Једна је изградња туристичког ризорта у Кумбору, који реализује азербејџанска компанија СОЦАР... Друга инвестиција је прикључење Црне Горе једном великом европском енергетском пројекту - Трансанадолијском и Трансјадранском гасоводу, који ће имати свој Јадранско-јонски крак и који ће обезбиједити да се и Црној Гори учини доступним гас из Азербејџана." - рекао је премијер Ђукановић.

,, Азербејџан је земља у развоју, са снажним финансијским потенцијалом за инвестирање изван својих граница... То је велика шанса за Црну Гору и ја вјерујем да ће се то врло брзо и опредметити кроз реализацију нових инвестиција из те земље" - закључио је премијер Ђукановић. 
 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?