Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Сусрет Марковић - Хребичкова: На предстојећој конференцији ОЕБС-а биће представљени пројекти подршке за 2015. годину

BiroМисија ОЕБС-а наставиће и у сљедећој години снажно да подржава Министарство правде кроз наставак пројеката у области јачања кривичног законодавства и капацитета у правосуђу, у складу са Стратегијом реформе правосуђа, те помоћи у имплементацији новоусвојених закона - саопштила је шефица Мисије ОЕБС-а у Црној Гори Јанина Хребичкова на састанку са потпредсједником Владе и министром правде Душком Марковићем.

Хребичкова је то саопштила, информишући потпредсједника Марковића о скорој Конференцији ОЕБС-а која ће окупити шефове мисија земаља чланица у Бечу, гдје ће бити представљен план пројеката подршке земљама корисницама за 2015. годину.

Амбасадорка Хребичкова представила је динамику пројектних активности ОЕБС-а и у области промоције и заштите медијских слобода у Црној Гори, подизања свијести о људским правима и обуци професионалаца у органима за спровођење закона за пружање јасних и правовремених информација из своје надлежности заинтересованој јавности. ОЕБС ће паралелно спроводити обуке и са представницима медија у области развоја професионалних капацитета новинарства и поштовања етичких стандарда у тој професији.

Потпредсједник Марковић је захвалио амбасадорки Хребичковој на партнерству и подршци Мисије ОЕБС, и упознао је са активностима које ће на црногорској европској и евроатлантској агенди бити у фокусу у периоду пред нама, у области јачања владавине права.

Министарство правде / Биро за односе с јавношћу


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?