Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Ђукановић: Сарадња Црне Горе и Азербејџана добиће нови садржај кроз пројекте у инфраструктури и енергетици

Објављено: 19.09.2014. 21:38 Аутор: Биро за односе с јавношћу
  

Посјета Бакуу и разговори са највишим државним званичницима Азербејџана, представљају снажан импулс даљој међудржавној сарадњи - оцијењено је на данашњем састанку предсједника Владе Мила Ђукановића са предсједником парламента Републике Азербејџан Октајем Асадовим.

Предсједник Владе је нагласио да су двије државе за кратко вријеме, од успостављања дипломатских односа, успјеле да изграде садржајну и квалитетну сарадњу у низу области.

Најпрепознатљивија је она у области економије која ће, након посјете црногорске делегације , добити нови садржај кроз рад мјешовите комисије и реализацију нових пројеката из области инфраструктуре и енергетике.

На састанку је било ријечи и о доброј сарадњи два парламента и значају политичког дијалога за развој укупних односа.

Видео: Сусрет предсједника Владе Мила Ђукановића са министром за ванредне ситуације Републике Азербејџан Кемаладином Хејдаровим - кадрови

 

Предсједник Ђукановић разговарао је данас и са министром за ванредне ситуације Кемаладином Хејдаровим.

 

 

 


Премијер Ђукановић ће вечерас бити гост на вечери коју за шефове делегација приређује предсједник Републике Азербејџан Илхам Алијев, уочи сјутрашње свечаности полагања камена темељца за изградњу Јужног гасног коридора, који ће бити повезан са краком Јадранско-јонског гасовода, и који је од великог значаја за Црну Гору и њену економију.

 Видео: Премијер Ђукановић на вечери коју је за шефове делегација приредио предсједник Републике Азербејџан Илхам Алијев - кадрови

 

  


Биро за односе с јавношћу

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?