Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Косовски и црногорски биометријски тимови заједно рјешавају статус интерно расељених лица у Црној Гори

Осмочлани мобилни биометријски тим Министарства унутрашњих послова Косова допутовао је у Црну Гору и почео рад на верификацији и издавању основне документације интерно расељеним лицима са Косова. Тимови ће одвојено радити до 3. октобра у Кампу Коник, док ће један мобилни тим покривати општине Никшић, Пљевља, Рожаје, Беране, Бар и Херцег Нови.

У Кампу Коник, паралелно са мобилним тимовима МУП-а Косова, ради и биометријски мобилни тим МУП-а Црне Горе на примању захтјева интерно расељених лица за статус странца у Црној Гори. Према формираним списковима и динамици рада, рачуна се да ће око 600 интерно расељених лица са Косова добити прилику да прибави основна документа и аплицира за рјешавање правног статуса у Црној Гори.

Интерно расељена лица са Косова бораве у Црној Гори од 1999. године. На рјешавањању њиховог правног статуса координирано раде Министарство унутрашњих послова Црне Горе, Министарство унутрашњих послова Косова, Управа за збрињавање избјеглица, УНХЦР, ОСЦЕ и НВО “Правни центар“.

Министарство унутрашњих послова / Биро за односе с јавношћу

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?