Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Брајовић присуствовао церемонији завршетка градње брода “Будва” у кинеском бродоградилишту Јинлинг

Видео: Церемонија завршетка градње брода “Будва” у кинеском бродоградилишту Јинлинг - кадрови И дио

 
 

Министар саобраћаја и поморства Иван Брајовић и представници „Барске пловидбе“ присуствовали су у бродоградилишту Јинлинг у Кини обиљежавању завршетка изградње другог брода за ту компанију, који је добио име „Будва“ и који је након церемоније поринућа спреман за експлоатацију.

И овај брод пројектован је у складу са свим међународним стандардима, носивост му је 36 000 брт, дужина 180 метара, ширина 30 и газ 10 метара. По ријечима министра, ријеч је о такозваним „зеленим“ бродовима који имају мању потрошњу горива и по свим карактеристикама налази се у самом свјетском врху бродова тог типа и тонаже.

Министар је додао да је овај посао један од најбољих показатеља квалитета сарадње са НР Кином. „Економска сарадња између двије земље биће још боља када се започне реализација инфраструктурних пројеката, у првом реду градња приоритетне дионице аутопута Бар – Бољаре, од Смоковца до Матешева” - рекао је министар Брајовић.

„Будва“ је већ четврти брод који ће вијорити црногорску заставу и који је наша земља под повољним аранжманом са Полy групом градила у Кини, чиме веома успјешно иде у обнову своје поморске флоте.

Министарсво саобраћаја и поморстава / Биро за односе с јавношћу

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?