Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Бошковић говорио на 65. засиједању Извршног Комитета Програма Високог комесара Уједињених нација за избјеглице

Делегација Црне Горе коју предводи министар рада и социјалног старања мр Предраг Бошковић учествује на 65. засиједању Извршног Комитета Програма Високог комесара Уједињених нација за избјеглица (ЕxЦом) у Женеви које се одржава од 30. септембра до 4.октобра 2014. године.

Током, данашњег, излагања на засиједању Извршног одбора УНХЦР-а, министар Бошковић је говорио о посвећености Црне Горе рјешавању питања избјеглих и расељених особа. 

Он је рекао да је Црна Гора урадила јако пуно по питању трајног рјешавања положаја избјеглих и расељених особа интегришућих у црногорско друштво, али и поштујући њихову вољу за добровољни повратак у земљу поријекла. Интезивно се ради и на ријешавању њиховог стамбеног питања корз ИПА програме и Регионални стамбени програм, казао је он. 

На крају излагања министар Бошковић је закључио да Црна Гора спроводећи бројне националне и међународне иницијативе, и да ће даље тежити ка унапређењу положаја избјеглица с циљем обзбјеђења једнаких права и равноправних могућности за сваког члана црногорског друштва.

Говор министра рада и социјалног старања Предрага Бошковића, можете преузети овдје.

Министарство рада и социјалног старања / Биро за односе с јавношћу
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?