Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Лазовић: Услуге на бази информационих технологија - пут за развој поштанског тржишта

 
 
ИВ Регионално савјетовање "Дигитална територија поште", које организује Пошта Црне Горе као специјални програм ИНФОФЕСТ-а четврту годину за редом, отворено је данас у Будви. 

На отварању савјетовања говорили су потпредсједник Владе и министар за информационо друштво, проф.др Вујица Лазовић и генерални секретар ПостЕуроп-а Ботонд Сзебенy и извршни директор Поште Црне Горе Милан Мартиновић

Сада већ традиционално Поштанско савјетовање које се огранизује у оквиру Инфофеста превазилази границе региона, с обзиром да на њему учествује велики број репрезената поштанских управа из региона, као и реномирани стручњаци и стратези из Свјетскг поштанског савезаиИ ПостЕуропе. 

Потпредсједник Лазовић је у свом излагању истакао да су последњих двадесет година разни фактори утицали да поштански сектор преиспита своју улогу на тржишту, оцијенивши да се све више виде трендови проширења дјеловања поштанских оператора ван традиционалних граница - понудом услуга као што су хибридне и друге електронске комуникационе услуге. И управо се коришћењем информационих технологија може видјети будући развој поштанских управа и повећање тржишта, навео је потпредсједник Лазовић. 

Biro za odnose s javnošću
На маргинама Инфофеста данас је одржан и састанак потпредсједника Лазовића и генералног секретара ПостЕуропе Ботонд Сзебенy, на којем су разматрани актуелни проблеми поштанских управа и неопходност синергије поштанске дјелатности и развоја информационих и комуникационих технологија.

Саговорници су се сагласили да је развој нових технологија узрочник пада пословних резултата поште, али уједно и шанса да поштански оператори, кроз развој нових и модернизацију постојећих традиционалних сервиса, ојачају своју тржишну позицију и отворе перспективу за опоравак својих финансијских резултата.

Министарство за информационо друштво и телекомуникације / Биро за односе с јавношћу

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?