Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Хусовић разговарао са амбасадорком Кипра Нафсиком Цхр. Кроусти

Објављено: 22.10.2014. 19:46 Аутор: Биро за односе с јавношћу

BiroЛијепо је видјети да је Црна Гора лидер у европским интеграцијама на Западном Балкану, у чему је најзаслужнија Влада Црне Горе - истакла је амбасадорка Републике Кипар Нафсика Цхр. Кроусти у разговору са потпредсједником Владе Рафетом Хусовићем.

Амбасадорка Кроусти се осврнула на одличне односе између Црне Горе и Кипра, као и подршку коју Кипар даје Црној Гори у европским интеграцијама. „Кипар ће наставити и даље снажно да подржава Црну Гору у процесима придруживања ЕУ. Веома је важно да мале државе као што су Кипар и Црна Гора сарађују на свим пољима“ - рекла је амбасадорка Кроусти.

Амбасадорка је посебно истакла могућност сарадње у области туризма, гдје би Кипар могао помоћи Црној Гори у промоцији њених потенцијала, нарочито на сјеверу Црне Горе.
Потпредсједник Хусовић је захвалио амбасадорки Кроусти на подршци коју Кипар даје Црној Гори на њеном путу ка ЕУ, нагласивши да би ионако добри односи двије државе могли да се додатно унаприједе, нарочито у области економије.

Потпредсједник је упознао амбасадроку и са политиком Владе Црне Горе у области регионалног развоја. Истакао је да у сјеверном дијелу Црне Горе, који је мање развијен од остатка државе, постоји доста ресурса који нијесу искоришћени, а који би могли бити валоризовани.

„Важно је да кроз изградњу неопходне инфраструктуре створимо предуслове на сјеверу, који ће обезбиједити нове инвеститоре. Влада Црне Горе је посвећена том циљу и на томе се интезивно ради. Мислим да би Кипар могао значајно да помогне у промоцији туризма, нарочито на сјеверу Црне Горе“ – казао је Хусовић.

Биро за односе с јавношћу

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?