Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Сусрет Коњевић - Хојт Ји: Кораци на изградњи институција у области владавине права су за похвалу

Biro za odnose s javnošću

Црна Гора је остварила видан напредак од добијања независности и за похвалу су досадашњи кораци остварени на изградњи институција у области владавине права, оцијењено је данас на састанку министра унутрашњих послова Рашка Коњевића и замјеника помоћника државног секретара америчког Стејт дипартмента Хојт Јиа.

Саговорници су се сагласили да је сада пред црногорским институцијама обавеза снажења мјерљивих резултата у овој области, са посебним акцентом на корупцију на високом нивоу.

Оцјењујући да су црногорске аспирације ка чланству у Алијанси реалност, замјеник помоћника државног секретара је потврдио опредјељење америчке администрације да настави са активном подршком Црној Гори и поновио спремност надлежних структура САД да кроз различите механизме допринесу реформским процесима од значаја за обезбјеђивање владавине права.

Министар Коњевић је захвалио на досадашњој свеобухватној помоћи САД црногорским институцијама и истакао да је посебно значајна помоћ Управи полиције Министарства унутрашњих послова, с обзиром на неопходност и значај јачања њених административних и техничких капацитета. Коњевић је информисао господина Хојт Јиа и о реализацији мјера из акционих планова за поглавља 23 и 24, јер остварени резултати доприносе како европским, тако и евроатлантским интеграционим процесима. У том контексту је нагласио да ће Црна Гора, кроз фокусирани и интензивирани дијалог са партнерима из НАТО-а, и током 2015. године бити посвећена реализацији обавеза, како би добила позив за чланство у Алијанси.

Састанку је присуствовала и амбасадорка САД у Црној Гори Су Кеј Браун.

Министарство унутрашњих послова / Биро за односе с јавношћу

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?