Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Савезна Република Њемачка и Њемачка развојна банка (КфW) вољне да подрже реализацију пројеката у Црној Гори

Унапређење саобраћајне инфраструктуре у приморском дијелу Црне Горе, прије свега изградња заобилазница око приморских градова и реализација пројекта тзв. „брзе цесте“, услов су за отклањање „уских грла” у саобраћајној инфраструктури приморске регије и за даљи убрзани развој туризма у Црној Гори - оцијењено је на данас одржаном састанку министра финансија Радоја Жугића са амбасадорком СР Њемачке Гудрун Елизабет Штајнакер и директором КфW канцеларије у Црној Гори Жељком Уљаревићем. Уљаревић је тим поводом изразио спремност те финансијске институције да, уз повољне услове, финансијски подржи реализацију тих пројеката. 

На састанку је позитивно оцијењена досадашња сарадња Министарства финансија и СР Њемачке која је, како је истакао министар Жугић, важан партнер Црне Горе, како на политичком, тако и на економском плану. Министар Жугић је посебно значајном оцијенио сарадњу која се одвија посредством КФW банке, која је у Црној Гори активна од 2001. године и која је подржала имплементацију великог броја пројеката у области комуналне инфраструктуре и енергетике и у банкарском сектору. Реализацијом тих пројеката у значајном се допринијело унапређењу услова за живот, али и стварању претпоставки за економски развој. 

На састанку је било ријечи и о наставку пројекта „Енергетска ефикасност у јавним објектима“, чија ће прва фаза, која обухвата реконструкцију и модернизацију 21 основне и средње школе у Црној Гори, вриједности 13 милиона еура, од чега је 1,5 милион еура донација СР Њемачке, бити окончана у првој половини наредне године, Другом фазом, осим образовних установа, били би обухваћени објекти који се користе за социјалне и администативне намјене.

У циљу унапређења сарадње у поменутим сегментима, саговорници су договорили интензивирање комуникације у предстојећем периоду.


Министарство финансија / Биро за односе с јавношћу
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?