Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Марковић честитао Дан државних тужилаца

Објављено: 01.11.2014. 18:09 Аутор: Биро за односе с јавношћу
Потпредсједник Владе и министар правде Душко Марковић упутио је честитку врховном државном тужиоцу Ивици Станковићу, поводом Дана државних тужилаца Црне Горе.

„Увјерен сам да ћете у периоду који је пред нама оправдати досадашње законске и институционалне реформе које се тичу Државног тужилаштва и допринијети остварењу почетног, а затим и солидног биланса резултата на плану борбе против корупције и организованог криминала, од чега умногоме, ако не и одлучујуће, зависи наш даљи напредак у процесу интеграција“ - истакао је потпредсједник Марковић.

Уз констатацију да пред тужилачком организацијом стоји обавеза успјешног одговора на кључне изазове у области владавине права и борбе против корупције и организованог криминала, потпредсједник Марковић је нагласио да ће Влада Црне Горе и Министарство правде, у складу са својим надлежностима и поштујући самосталност државнотужилачке организације, наставити да ради на унапређењу законског и институционалног оквира за рад Државног тужилаштва, као јединственог и самосталног државног органа.

„Али само од ваше посвећености зависиће квалитет извршавања Уставом прописаних надлежности за гоњење учинилаца кривичних дјела и других кажњивих дјела која се гоне по службеној дужности“ - наведено је у честитки потпредсједника Марковића.

Биро за односе с јавношћу
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?