Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Реаговање на тврдње дневног листа „Дан“: Измишљотине о Монтенегро Дефенце Индустрy нијесу „саопштаване у Влади“

Објављено: 03.11.2014. 22:38 Аутор: Биро за односе с јавношћу
Неистините су и неосноване сљедеће тврдње објављене у понедјељак, 3. новембра 2014. године у дневном листу „Дан“ на насловној страни и на страни 11 у тексту под наднасловом „БЕОГРАДСКИ 'ЦПР ИМПЕКС' И БУГАРСКИ 'АХЕЛОЈ' ДОСТАВИЛИ ПОНУДЕ НА ОГЛАС ЗА ПРОДАЈУ 'МОНТЕНЕГРО ДИФЕНС ИНДУСТРИ'“ и насловом „Влада продаје фирму осумњиченом за намјештање тендера (а што је пренијело више медија):

1. Да Влада Црне Горе продаје ДОО Монтенегро Дефенце Индустрy одређеном купцу што се тврди у наслову;

2. Да се на јавни позив јавио конзорцијум који чине компаније наведене у наднаслову и у првој реченици текста и

3. Да је дневном листу „Дан“ било што на ову тему саопштено из Владе, односно како се тврди „у Влади“.

Влада Црне Горе упутила је јавни позив за учешће на јавном тендеру ради продаје 100% капитала привредног друштва са ограниченом одговорношћу „Монтенегро Дефенце Индустрy“. Пријављивање на јавни позив трајало је до 30. октобра 2014. године. Понуде још нијесу ни разматране те стога ништа у вези са понудама није ни могло бити медијима „саопштено у Влади“. Штовише, никаква комуникација новинара дневног листа „Дан“ у вези са овом темом није постојала ни са предсједником, замјеником предсједника или секретаром Савјета за приватизацију и капиталне пројекте, ни са предсједником Тендерске комисије за приватизацију, ни са Бироом за односе с јавношћу Владе Црне Горе те је стога потпуно неутемељена тврдња да је „Дану“ било што у вези са овим „саопштавано у Влади“ с обзиром на чињеницу да нико осим наведених субјеката није овлашћен да било што саопштава јавности у вези са процесима приватизације и процедурама које су у току.

Јавност ће, у вези са овим јавним тендером бити, као и у сваком другом случају, информисана правовремено и неселективно.

БИРО ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?