Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Разговори Ђукановић - Пинг: Партнерство Црне Горе и Кине на изградњи аутопута - подстицај за даљу економску сарадњу двије државе

Објављено: 03.11.2014. 23:57 Аутор: Биро за односе с јавношћу

Biro za odnose s javnošću

Сусрет предсједника Владе Мила Ђукановића са потпредсједником Сталног комитета Свекинеског Народног Конгреса Џангом Пингом - кадрови

Црна Гора и Кина дуготрајно и континуирано његују традиционално пријатељство, које је оснажено динамичним политичким дијалогом и економском сарадњом - саопштено је у разговору предсједника Владе Мила Ђукановића са потпредсједником Сталног комитета Свекинеског Народног Конгреса Џанг Пингом (Зханг Пинг), који борави у службеној посјети Црној Гори.

Саговорници су посебно нагласили значај партнерства на изградњи најзначајнијег инфраструктурног пројекта у Црној Гори, дионице ауто-пута Бар Бољаре, као првог из корпуса сарадње НР Кине и земаља Централне и Источне Европе, који је доказ да се државе не мјере по величини, већ по равноправном партнерству и квалитету односа.

Предсједник Ђукановић је у том контексту исказао задовољство потписаним Уговорима неопходним за реализацију тог пројекта, као и отварањем простора за даљу сарадњу на другим пројектима у оквиру Иницијативе за сарадњу са земљама Централне и Источне Европе.

Потпредсједник Сталног Комитета Свекинеског Народног Конгреса је, преносећи поздраве кинеског премијера Ли Кићијанга, исказао задовољство развојем односа између Црне Горе и Кине, нагласивши да су пројекти попут изградње ауто-пута од изузетног значаја за продубљивање међудржавне сарадње. Господин Пинг је честитао Црној Гори на реформама и друштвеном и економском напретку оствареном у протеклих осам година, од обнове независности.

Заједнички је оцијењено да двије државе имају успјешну сарадњу у области науке, образовања и културе, као и перспективу у области туризма и пољопривреде.

Биро за односе с јавношћу

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?