Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Ђукановић отпутовао у Беч, на самит премијера чланица ЦЕИ и Бечки економски форум

Објављено: 23.11.2014. 21:00 Аутор: Биро за односе с јавношћу
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић отпутовао је данас у Беч, на позив савезног канцелара Републике Аустрије Вернера Фајмана, гдје ће сјутра учествовати на XXВ јубиларном Самиту премијера земаља чланица Централно-европске иницијативе (ЦЕИ).

Ђукановић ће истог дана, на позив предсједника и генералног секретара Бечког економског форума, Ерхарда Бусека и Елене Кирцеве, учествовати на панелу у оквиру главне сесије, под тематским називом “Економија је мотор – визије и одговорности у времену промјена”. Поред премијера Ђукановића, на панелу ће учествовати и премијери Албаније и Македоније, Еди Рама и Никола Груевски, као и предсједник ЕБРД Сумо Чакрабарти.

На крају дана премијер Ђукановић ће, на позив Карл Ренер Института, на Бечкој дипломатској академији одржати предавање на тему “Црна Гора на путу ка Европској унији” и одговарати на питања учесника. Конференцију ће отворити директори Института и Академије, Карл Дуфек и Ханс Винклер.

Боравак у Бечу премијер ће искористити и за билатералне сусрете са високим учесницима ових значајних скупова.


Биро за односе с јавношћу
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?