Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Успјешно реализован први круг Програма стручног оспособљавања лица са стеченим високим образовањем за 2014. годину

Објављено: 24.11.2014. 23:43 Аутор: Биро за односе с јавношћу
Први круг трећег циклуса Програма стручног оспособљавања лица са стеченим високим образовањем за 2014. годину успјешно је окончан у четвртак, 20. новембра 2014. године пријавом готово четири хиљаде потенцијалних корисника прогама од којих су у првом кругу 3.348 лица добила могућност стручног оспособљавања.

Пријава корисника у оквиру Програма стручног оспособљавања лица са стеченим високим образовањем за 2014. годину почела је 20. октобра и трајала је до 20. новембра.

Послодавци су огласили потребу за око 7.000 мјеста, док је укупан број пријављених корисника за учешће у Програму 3.928.

Након електронски спроведеног упаривања послодаваца и корисника, у првом кругу укупно 3.348 лица су добила могућност да се стручно оспособљавају. Укупан број преосталих упражњених мјеста је 3.619, док 580 лица није добило послодавца у првом кругу.

Имајући у виду да је скоро 90% високошколаца у првом кругу добило могућност да се стручно оспособљава Програм се може оцијенити као врло успјешан.

Како би се што већем броју пријављених неупарених кандидата омогућило да се у оквиру Програма стручно оспособе биће спроведен тзв. други круг упаривања, при чему ће кандидати који нијесу добили послодавца у првом кругу имати на увид преостала упражњена мјеста.

Пријављивање потенцијалних корисника у другом кругу почеће 25. новембра у 10 часова и биће отворено до 28. новембра до 17 часова.

На порталу е-управе је је доступна листа корисника који су у првом кругу добили могућност да се стручно оспособљавају.

Биро за односе с јавношћу
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?