Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Бошковић у Софији: Учешће социјалних партнера у доношењу одлука из области радног законодавства, резултат добро успостављеног социјалног дијалога

Учешће социјалних партнера у доношењу одлука о суштинским питањима из области радног законодавства, тржишта рада и унапређења пословног амбијента, резултат је добро успостављеног социјалног дијалога у Црној Гори - рекао је министар рада и социјалног старања Предраг Бошковић, учествујући на Регионалном округлом столу “Социјални дијалог у Југоисточној Европи”, који се одржава у Софији. 

Бошковић је подсјетио да је Црна Гора препозната као лидер у региону у области социјалног дијалога и унапређења радних односа. “Заједно са нашим социјалним партнерима доносимо прописе у циљу стварања економског амбијента који ће бити најповољнији за бизнис, с једне и заштиту права радника, с друге стране”, казао је Бошковић. 

Министар Бошковић се осврнуо и на проблем сиве економије, при чему је акценат ставио на неформално запошљавање и актвиности које се планирају у циљу елиминисања те појаве. “Доношење легислативе у тој области резултат је добро успостављеног социјалног дијалога. Сада активности треба да усмјеримо на борбу против те појаве на тржишту рада, како би створили услове да послодавци остварују профит, а радници још квалитетније буду заштићени. То је наш сљедећи приоритет и томе ћемо убудуће бити посвећени”, рекао је Бошковић. 

Он је учеснике скупа упознао и са активностима које Министарство рада и социјалног старања спороводи у области радног законодавста, истакавши да је Црна Гора као чланица Међународне организације рада, у реформи радног законодавства, прихватила смјернице те организације, посебно на плану трипартизма и социјалног дијалога, у циљу промовисања социјалне равноправности и економске ефикасности. 

На округлом столу су представници земаља разговарали о радном законодавству, социјалном дијалогу, социјалном партнерству, сарадњи међу социјалним партнерима и економско-социјалним савјетима земаља Југоисточне Европе. 

Министарство рада и социјалног старања / Биро за односе с јавношћу
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?