Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Бошковић разговарао са министрима Бугарске и Македоније

Министар рада и социјалног старања мр Предраг Бошковић састао се, током боравка у Софији, са потпредсједником Владе Републике Бугарске и министром рада и социјалне политике Иваилом Калфином и министром рада и социјалног старања Републике Македоније Диметом Спасовим.

Министар Бошковић је са бугарским министром Калфином разговарао о сарадњи у области пензијског и инвалидског осигурања и тржишта рада и радних односа. Саговорници су се сагласили да ће потписивањем Споразума о социјалном осигурању, црногорским и бугарским држављанима бити омогућено остваривање права на основу рада и осигурања у иностранству, у области пензијског и инвалидског осигурања, здравственог осигурања, здравствене заштите и материнства, као и осигурања за случај повреде на раду и професионалне болести, новчане накнаде за случај незапослености, додатка за дјецу и административно правне помоћи.

Министар Калфин је изразио задовољство досадашњим активностима које се предузимају у циљу потписивања Споразума о социјалном осигурању, који ће ставити ван снаге Споразум из 1958 године.

Калфин је оцијенио да је Црна Гора на путу европских интеграција лидер у региону и да у томе има пуну подршку Владе Бугарске. “На путу европских интеграција, којим сте кренули, Црна Гора и ваше Министарство имају нашу пуну подршку. Наша искуства и праксу ћемо са задовољством подијелити са вама”, закључио је Калфин.

Министар Бошковић се захвалио бугарском колеги на подршци, истичући да ће сарадња у областима заштите на раду и социјалне и дјечије заштите, поготово по питању старих особа, бити од посебног значаја за реформе које се спроводе у Црној Гори.

Са министром рада и социјалног старања Републике Македоније Диметом Спасовим, министар Бошковић је разговарао о рјешавању питања расељених са Косова, у свијетлу предстојеће регионалне коференције која ће се одржати у Скопљу од 26. до 28. новембра 2014. године.

Министарство рада и социјалног старања / Биро за односе с јавношћу

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?