Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Семинар „Евроатлантизам- сигурна лука“: Интеграциони процеси доприносе стабилности Црне Горе и региона

У оквиру семинара „Евроатлантизам - сигурна лука“ данас је одржан панел „Учешће Црне Горе у међународним мировним мисијама“ на ком су говорили потпуковник Саша Јовановић - командант првог контигента Војске ЦГ у мисији ИСАФ у Авганистану, поручник фрегате Горан Ђурковић - припадник ВЦГ који је учествовао у мисији ЕУ НАВФОР Аталанта и поручник Дарко Павловић - припадник ВЦГ који је учествовао у мисији УНМИЛ Либерија.

Панелисти су студентима представили своја искуства, карактеристике мисија, конкретна задужења и обавезе које су имали током мисија. Истакли су да је учешће у мисијама посебно значајно у професионалном смислу, јер се стечено знање и искуство преноси на друге припаднике Војске, и доприноси унапређењу цијелог система Војске Црне Горе. Било је ријечи и о разликама појединих мисија које зависе од окружења у којима се спроводе, али и од задатака и обавеза које је потребно испунити.

Опширније можете наћи на страници Савјета за чланство у НАТО и сајту www.натомонтенегро.ме.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?