Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Жугић са представницима синдиката здравства, управе и правосуђа, Универзитета и полиције: Законом о зарадама у јавном сектору одвојиће се рад од нерада

Новим Законом о зарадама у јавном сектору, који би ускоро требао да буде финализован и који би Влада разматрала до краја године, створиће се здрава платформа која ће омогућити унапређење животног стандарда запослених у јавној управи - констатовали су на данашњем састанку министар финансија др Радоје Жугић и представници синдиката здравства, управе и правосуђа, Универзитета Црне Горе и Управе полиције.

Министар Жугић је нагласио да је наведени закон прилика да се, кроз идентификацију и отклањање свих аномалија у систему личних примања, стане на пут нерационалној потрошњи и одвоји „рад од нерада“. Новим законским рјешењем, подсјетио је он, посебно ће се третирати положај најугроженијих категорија запослених у јавном сектору, кроз побољшање њиховог материјалног статуса, док ће корекције ићи и у правцу успостављања објективнијег и адекватнијег система зарада оних који, обављајући најсложеније послове у систему, носе и највећу одговорност.

Саговорници су, кроз конструктиван дијалог, постигли висок степен сагласности око основних принципа новог Закона - праведности и транспарентности.

На састанку је изражено обострано задовољство активностима на изради текста Закона, којим координира кабинет потпредсједника Владе за економску политику, уз учешће представника Министарства финансија и синдиката.

Састанку је испред Синдиката здравства присуствовала Љиљана Кривокапић, у име Синдиката управе и правосуђа Душко Зарубица, док је Синдикат Универзитета представљао Вукашин Зоговић, а Синдикат Управе полиције Младен Шушкавчевић.


Министарство финансија/Биро за односе са јавношћу


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?