Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Барозо у Подгорици: Моја посјета је знак подршке европској будућности Црне Горе

Објављено: 06.12.2014. 02:03 Аутор: Биро за односе с јавношћу
 
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић састао се у петак са донедавним предсједником Европске комисије Жозеом Мануелом Барозом.

„Поносан сам што је преговоре са Црном Гором отворила Комисија на чијем сам био челу“ – казао је Барозо, честитајући Црној Гори на оствареним резултатима у процесу интеграција, као и на политичком и економском напретку.

Посебно је истакао конструктивну улогу Црне Горе и премијера Ђукановића у изградњи и очувању стабилности региона.

Жозе Мануел Барозо је рекао да има пуно повјерење у оправданост проширења Европске уније и истакао да је тај процес успјешна прича у којој у наредном периоду, као остварене чланице треба да се нађу и земље Западног Балкана, када се за то буду стекли услови. Донедавни предсједник Европске комисије је напоменуо да је његова посјета Црној Гори знак подршке европској будућности којој тежимо.

Предсједник Владе Мило Ђукановић је исказао задовољство посјетом донедавног првог човјека Европске комисије, истичући да је Црна Гора управо у току његовог мандата направила историјске кораке према уједињеној Европи. Подсјетивши на значајан пут који је Црна Гора за кратко вријеме прешла предсједник Владе је указао на политичку одлучност Владе да савлада све изазове на достизању стандарда који ће грађанима обезбиједити бољи квалитет живота, а Црној Гори осигурати мјесто у ЕУ и НАТО-у.

Премијер Ђукановић је поновио да потреба изградње квалитетне инфраструктуре у региону, која ће нас повезати са развијеном Европом, није на овим просторима само економско питање већ и питање јачања повјерења и допринос стабилности региона.

„Изнијета оцјена предсједника Ђукановића о значају инфраструктурног повезивања унутар региона и региона са Европом, позитивно је прихваћена на недавној конференцији у Берлину коју је организовала њемачка канцеларка Ангела Меркел“ – казао је донедавни предсједник Европске комисије Жозе Мануел Барозо у петак у Подгорици током разговора са предсједником Владе Црне Горе Милом Ђукановићем.

Заједнички је оцијењено да су недавни сусрети са представницима Европске уније дали јасну поруку о наставку проактивне европске политике на овим просторима и представљају подстицај земљама региона да наставе процес реформи на путу до пуноправног чланства у Европској унији.

БИРО ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?