Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе Мило Ђукановић честитао 19. децембар - Дан Главног града Подгорице

Објављено: 19.12.2014. 18:08 Аутор: Биро за односе с јавношћу
Предсједник Владе Мило Ђукановић упутио је, поводом 19. децембра - Дана Главог града Подгорице, честитку предсједнику општине Славољубу Стијеповићу, предсједнику Скупштине општине Ђорђију Сухику, одборницима и другим учесницима свечане сједнице и свим грађанима Подгорице.

„Свој празник грађани Подгорице обиљежавају у години великог јубилеја – 70-годишњице ослобођења, што је прилика да сви заједно изразимо захвалност онима који су кроз Народноослободилачку борбу вратили национални идентитет и очували државно име Црне Горе. Захваљујући том великом подвигу и антифашизму као трајној вертикали историјског одржања Црне Горе, као и прегнућима генерација које су доприносиле њеном развоју као равноправне републике у југословенској федерацији, био је и могућ 21. мај и референдум на којем смо обновили државну независност прије осам година и обезбиједили поновно међународно признање. Данашња Подгорица с лицем европског града, препозната по свом мултиетничком и мултикултуралном складу, најрепрезентативнији је израз модерне Црне Горе, земље која је фактор стабилности региона, која стално напредује у преговарачком процесу са ЕУ, и очекује скори позив за чланство у НАТО“ - истакао је предсједник Владе.

Премијер Ђукановић је подсјетио да су ови велики стратешки циљеви одабрани прије свега због већег стандарда и бољег, квалитетнијег и безбједнијег живота наших грађана, стабилности државе, и стварања услова за изградњу слободног друштва јаких институција, по мјери савремене европске цивилизације.

„Због тога цијеним изузетно важним што управа Главног града препознаје интерес грађана као своју основну обавезу, подређујући функционисање цијеле администрације остварењу тог циља. Желим да вас увјерим да у тим напорима можете рачунати на пуну подршку Владе и свих државних институција“ - наведено је у честитки предсједника Владе Мила Ђукановића.

БИРО ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?