Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Нерадни дани поводом Нове године и Божића

Објављено: 22.12.2014. 18:31 Аутор: Министарство рада и социјалног старања
Поводом предстојећег празника-Нове године и вјерског празника Божића, нерадни дани су 1, 2, 6, 7. и 8. јануар 2015. године. 

На основу Закона о државним и другим празницима (“Сл.лист РЦГ”, бр. 27/07 и 36/13), Нова година се празнује 1. и 2. јануара. Дакле, за новогодишње празнике нерадни дани су четвртак и петак, 1. и 2. јануар.

На основу Закона о светковању вјерских празника (“Сл. лист РЦГ, бр. 56/93), вјерници православне вјероисповјести имају право на плаћено одсуство, ради светковања вјерског празника за Бадњи дан и Божић.

За вјернике православне вјероисповјести, нерадни дани за вријеме Божићних празника су уторак 6. јануар- Бадњи дан, те сриједа и четвртак 7. и 8. јануар – Божић.

Државни органи, органи локалне самоуправе, јавне установе, јавна предузећа и други субјекти који обављају дјелатности од јавног интереса дужни су да у празничне дане обезбиједе вршење послова, чијим би прекидом могле наступити штетне последице по грађане или државу. 

Министарство рада и социјалног старања свим градјанима Црне Горе честита Нову годину, а припадницима правосалвне вјероисповијести честита божићне празнике, са жељом да предстојеће празничне дане проведу у добром здрављу и расположењу.


Министарство рада и социјалног старања
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?