Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Локалне самоуправе, због временских неприлика, треба да подигну ниво оперативне спремности

Сходно упозорењу које је издао Завод за хидрометеорологију и сеизмологију Црне Горе, у коме се у наредних неколико дана најављују временске неприлике (јака киша и обилне снијежњежне падавине, као и јак сјеверни вјетар), Директорат за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова обавијестио је све локалне самоуправе да у наредним данима подигну ниво оперативне спремности свих локалних служби, а нарочито служби које су задужене за одржавање локалних саобраћајница. Потребно је да се субјекти локалне самоуправе, сходно својим надлежностима, припреме за евентуално ангажовање расположивих људских и материјалних ресурса, а општински тимови за управљање у ванредним ситуацијама припреме за координацију активности на општинском нивоу, уколико то буде потребно. 

Дописи су упућени и Министарству саобраћаја и поморства и Дирекцији за саобраћај, како би били што спремнији за евентуални одговор. 

Директорат за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова апелује на грађане да без пријеке потребе не крећу на пут, а у случају да им затреба помоћ користе бројеве хитних служби и то: 112 (број за хитне ситуације Директората за ванредне ситуације), 122 (Управе полиције), 123 (службе заштите и спашавање) и 124 (Завод за хитну медицинску помоћ).

Министарство унутрашњих послова / Биро за односе с јавношћу
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?