Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Сусрет Марковић - Уехара: САД ће наставити са активном подршком у остваривању спољно-политичких приоритета Црне Горе

Biro„Црна Гора и Сједињене Америчке Државе имају дугу историју одличних билатералних односа и такво партнерство биће настављено кроз активну подршку Сједињених Америчких Држава остваривању спољнополитичких приоритета Црне Горе и у наредном периоду“ - казала је амбасадорка Сједињених Америчких Држава Маргарет Уехара на данас одржаном састанку са потпредсједником Владе и министром правде Душком Марковићем.

Саговорници су се сагласили да је текућа година од посебне важности за обије државе, исказавши очекивања да ће сарадња на питањима од заједничког интереса, нарочито у области сигурности и безбједности, бити настављена несмањеном динамиком.

Потпредсједник Марковић је упознао амбасадорку Уехару са интензивним активностима на усвајању законодавства у области правосуђа и институционалним мјерама које ће поспјешити остваривање резултата у области борбе против корупције и организованог криминала.

Посебна тема разговора била је инкриминисање учешћа бораца на страним ратиштима. Уехара је похвалила Црну Гору због промптне активности на изради измјена Кривичног законика, уз очекивање да ће тај законски текст бити у што скоријем року усвојен у Скупштини Црне Горе.

Министарство правде/Биро за односе с јавношћу

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?