Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана конститутивна сједница Почасног одбора конференције „Спортска достигнућа”

Видео: Обраћање предсједника Владе Мила Ђукановића на конститутивној сједници Почасног одбора конференције ,,Спортска достигнућа"

Видео: Обраћање министарке науке Сање Влаховић на конститутивној сједници Почасног одбора конференције ,,Спортска достигнућа"

  

Већа међународна видљивост и оснаживање препознатљивог квалитета црногорског спорта заједнички је задатак академске, друштвене и спортске заједнице, а удруженим и посвећеним радом ти циљеви се могу и остварити. То је порука коју је на вечерас одржаној првој, конститутивној сједници упутио Почасни одбор међународне научне конференције „Спортска достигнућа“, којим предсједава предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић. У развоју спорта у Црној Гори велику улогу и одговорност има и академска заједница Универзитета Црне Горе, кроз успјешни вишегодишњи рад на промоцији, изучавању и истраживању спортских наука. Посебну пажњу, свакако, завређују догађаји попут предстојеће међународне конференције, која ће окупити водеће свјетске ауторе из области спортских наука.

„Спорт представља најпрестижнију дјелатност у нашој држави, којом се Црна Гора данас најубједљивије представља на међународном тржишту. Зато морамо обезбиједити шире разумијевање и подршку укупне друштвене заједнице људима који су великим прегнућем допринијели тим резултатима. Важно је развијати и научну димензију у области спорта, за шта су заслужне институције попут Факултета за спорт и физичко васпитање”, истакао је премијер Ђукановић.

Ректорка Универзитета Црне Горе Радмила Војводић нагласила је да спорт значајан за вриједноснооздрављење читавог друштва, а Универзитет предано ради на развоју његовог научно-истраживачког аспекта.

Подсјетимо, чланови одбора су и: министарка науке Сања Влаховић, министар просвјете ипредсједник Рукометног савеза Предраг Бошковић, градоначенлник Подгорице Славољуб Стијеповић, предсједник Црногорског олимпијског комитета мр Душан Симоновић, директор Управе за младе и спорт Игор Вушуровић, предсједник Атлетског савеза Милорад Вулетић, предсједница Скијашког савеза Весна Меденица, предсједник Ватерполо и пливачког савеза Срђан Ковачевић, рукометни тренер Драган Аџић, ватерполо тренер Петар Поробић, фудбалски тренер Миодраг Божовић, рукометашица Катарина Булатовић, ватерполиста Никола Јановић, џудиста Срђан Мрваљевић, спортски директор Женског рукометног клуба „Будућност” Бојана Поповић, професор новосадског Факултета спорта и физичког васпитања Зоран Милошевић и професор Факултета спорта и тјелесног одгоја из Сарајева и потпредсједник Олимпијског комитета Босне и Херцеговине Изет Рађо.

12. Међународна научна конференција о трансформационим процесима у спорту „Спортска достигнућа“ одржава се од 2. до 5. априла у Подгорици, и окупиће преко 160 водећих свјетских аутора и истраживачау области спортских, друштвених и хуманистичких наука и медицине из 22 земље. Конференцију организују Црногорска спортска академија и Факултет за спорт и физичко васпитање, под покровитељством Универзитета Црне Горе.

ПР СЛУЖБА РЕКТОРАТА УЦГ / БИРО ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОЋУ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?