Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана сједница Савјета за унапређење пословног амбијента, регулаторних и структурних реформи

Објављено: 27.03.2015. 22:10 Аутор: Биро за односе с јавношћу
  

Савјет за унапређење пословног амбијента, регулаторних и структурних реформи, на сједници којом је предсједавао потпредсједник Владе и министар вањских послова и европских интеграција Игор Лукшић, упознао се са Студијом о улагању у рано образовање дјеце у Црној Гори. Студију је презентирао шеф канцеларије УНИЦЕФ-а за Црну Гору Бенџамин Перкс, нагласивши неопходност даљег улагања у рано и предшколско образовање, с обзиром на његову важност у развоју дјетета и значај позитивних социо-економских ефеката на друштво у цјелини.

Савјет је на данашњој сједници разматрао и Анализу стања у предшколским установама у погледу инфраструктурних капацитета, обухвата дјеце и наставног кадра, коју је припремило Министартсво просвјете, а чији је циљ да, кроз реализацију предложених мјера, повећа обухват дјеце узраста од 3 до 6 година предшколским васпитањем и образовањем.

На дневном реду сједнице био је и Извјештај о раду Савјета за 2014. годину и План приоритетних активности за 2015. годину.

Значајну пажњу Савјет је поклонио Извјештају Америчке привредне коморе о пословном амбијенту у 2014. години, у чијем је фокусу неопходност даљег унапређења стања у областима владавине права, опорезивања, издавања грађевинских дозвола и регистрације непокретности.

Размотрена је и усвојена Анализа примјенљивости Закона о раду и Општег колективног уговора, коју је припремила Управа за инспекцијске послове, са предлогом мјера за унапређење стања у области радног права.

Представник Центра за демократску транзицију упознао је Савјет са Извјештајем о активностима и резултатима пројекта „Управа по мјери грађана и бизниса“, који заједно реализују Министарство финансија, УНДП и ЦДТ, а чија имплементација има за циљ унапређење пословног амбијента на локалном нивоу.

Савјет се упознао и са иницијативом Монтенегро бизнис алијансе која, у циљу унапређења пословног амбијента у Црној Гори, истиче потребу за даљим јачањем и интензивирањем сарадње приватног и јавног сектора у Црној Гори.

 

Биро за односе с јавношћу

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?