Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Зугић са делегацијом Свјетске банке: Наставак сарадње у више сегмената

Министар финансија др Радоје Жугић одржао је састанак са делегацијом Свјетске банке, коју је предводила шефица Канцеларије за БиХ и Црну Гору Татиана Проскурyакова.

Састанак је био прилика да се још једном дефинишу и конкретизују области сарадње и одреде приоритетне активности за период који слиједи.

Осврнувши се на успјешност досадашње сарадње, министар Жугић је упознао представнике Свјетске банке са динамиком рада релевантних црногорских институција у вези започетих пројеката који се, у највећој мјери, односе на побољшање квалитета рада пореске администрације, јачање кадровских капацитета, и унапређење информатичких рјешења за више ресора. Жугић је такође предложио области у којима Црна Гора има потребу за подршку ове угледне финансијске институције.

Кад је ријеч о реформи пореске администрације, чланови делегације су констатовали
да је дошло до видјљивих помака, односно да се кадровски капацитети континуирано снаже, али и да су потребна даља улагања у већ постојеће ресурсе кроз едукацију, пренос знања и студијске посјете, што ће и бити фокус подршке Свјетске банке у наредном периоду.

Министар Жугић је подсјетио и на проблем дуга општина, те указао на потребу експертске помоћи стручњака Свјетске банке у процесу израде анализе финансијског стања и одрживости локалних самоуправа, чија би успјешна реализација могла допринијети успостављању стабилности финансија на нивоу општина.

Имајући у виду снажан развојни потенцијал Црне Горе, представници делегације су исказали спремност да, кроз јасно конципиран план развојних компоненти, пруже подршку Влади Црне Горе у оним економским сегментима који буду препознати као приоритетни.

Министар Жугић је захвалио представницима Свјетске банке на подршци и исказао задовољство због добрих партнерских односа, нагласивши да Министарство финансија и Влада Црне Горе остају посвећени реализацији договорених пројеката.

Министарство финансија / Биро за односе с јавношћу
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?