Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Разговори Коњевић - Ланге: Успостављање Специјалног тужилаштва и Агенције за спречавање корупције од изузетне важности за остваривање мјерљивих резултата

Министар унутрашњих послова Рашко Коњевић састао се данас са шефом јединице за Црну Гору у Генералном директорату за проширење Европске комисије Дирком Лангеом, са којим је разговарао о напретку у реализацији акционих планова за преговарачка поглавља 23 и 24.

Министар Коњевић је истакао да је током ове године остварен значајан напредак, те да се мјере из АП реализују у предвиђеним роковима. Прецизирао је да је донијет нови Правилник о унутрашњој организацији и систематизацији МУП-а, којим је омогућено формирање четири нове организационе јединице – за финансијске истраге, борбу против тероризма, сајбер криминала и трговине људима, као и Специјално полицијско одјељење које ће радити по налозима Специјалног државног тужиоца. Тиме су, како је додао, примијењене сугестије европских експерата, али и испуњене обавезе МУП-а из Закона о Специјалном тужилаштву за борбу против организованог криминала и корупције.

Констатујући да радује оцјена министра Коњевића да је сарадња полиције и тужилаштва значајно побољшана од избора новог врховног државног тужиоца, Ланге је казао да су успостављање новог Специјалног тужилаштва за борбу против организованог криминала и корупције и Агенције за спречавање корупције од изузетне важности за остваривање мјерљивих резултата у тој области. Заједнички је оцијењено да се мора унаприједити систем пријема и напредовања полицијских службеника, на чему ће МУП, према ријечима министра, радити у наредном периоду.

Министар Коњевић је информисао Лангеа о бројним активностима које је МУП спровео у имплементацији Закона о избору одборника и посланика и Закона о бирачком списку, и нагласио да ће ове године у фокусу бити примјена Закона о странцима и Закона о оружју, као и да су у току јавне расправе за нови Закон о азилу и Закон о јавним окупљањима.

Министарство унутрашњих послова / Биро за односе с јавношћу
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?