Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Сусрет Пажин-Ланге: Црна Гора остварила значајан напредак у области законодавних реформи и изградњи институционалног оквира

BiroАктивности и постигнути резултати у преговарачким поглављима „Правосуђе и темељна права“ и „Правда, слобода и безбједност“ биће сљедеће недеље презентирани државама чланицама ЕУ на састанку Радне групе Савјета ЕУ за проширење ЦОЕЛА - најавио је шеф Јединице за Црну Гору у Директорату Европске комисије за сусједску политику и преговоре о проширењу Дирк Ланге на данашњем састанку са министром правде Зораном Пажином.

Када је ријеч поглављима 23 и 24, Ланге је казао да је остварен значајан напредак у области законодавних реформи и даљој изградњи и заокруживању институционалног оквира, те да се активности на том плану одвијају предвиђеном динамиком, наводећи да ће експертски извјештаји који су у фази припреме, након експертских посјета Црној Гори, указати детаљније на области у којима се напредак тек очекује.

Министар Пажин је упознао саговорника о раду на кључним правосудним законима који ће, осим активности на оснивању Специјалног државног тужилаштва и Агенције за спрјечавање корупције, бити у фокусу пажње у наредном периоду. При томе се нарочито осврнуо на измјене и допуне Законика о кривичном поступку, чији је предлог утврђен на јучерашњој сједници Владе, као и Закон о одузимању и управљању имовином стеченом криминалном дјелатношћу, који ће бити један од кључних алата у борби против корупције и организованог криминала.

Саговорници су се сагласили да у прелазном периоду, између доношења закона и изградње нових институција, додатну пажњу треба посветити доприносу постојећих институција кредибилном и одрживом билансу резултата.

Састанак је био прилика да се најави скора званична посјета министра Пажина институцијама Европске уније.

Министарство правде / Биро за односе  сјавношћу

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?