Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Ђукановић у разговору са Јоахимом Фајфером: Берлински процес одскочна даска за приближавање Западног Балкана Европској унији

Објављено: 27.04.2015. 20:12 Аутор: Биро за односе с јавношћу

Предсједник Владе Мило Ђукановић примио је данас посланика њемачког Бундестага Јоахима Фајфера (Јоацхим Пфеиффер) и групу предузетника, који бораве у посјети Црној Гори.

Црна Гора и Њемачка имају изузетно добре односе који се додатно продубљују интензивним политичким и економским контактима, оцијењено је током сусрета.

Премијер Ђукановић је указао на посвећеност Њемачке интеграционим процесима Западног Балкана, што је потврђено и кроз тзв. Берлински процес који је покренула канцеларка Ангела Меркел. „Од тада до данас направљени су крупни кораци и озбиљни помаци који Западни Балкан суштински приближавају Европској унији.” - казао је Ђукановић.

Предсједник Владе посебно је истакао значај инфраструктурног развоја и повезивања региона са Европском унијом, као кључног предуслова економског развоја и пуног интегрисања земаља Западног Балкана.

Посланик Бундестага Јоахим Фајфер сагласио се са констатацијом предсједника Владе о подршци Њемачке европским и евро-атланстким амбицијама Црне Горе, истичући да је интеграција најпоузданији оквир за безбједност и просперитет региона. Фајфер је исказао спремност и интересовање за сарадњу двије државе у циљу даљег економског развоја Црне Горе, уважавајући значајне потенцијале које Црна Гора има у области енергије, одрживог развоја и туризма.

Саговорници су током разговора указали и на могућности размјене искустава и реализације пројеката у области образовања, посебно у дијелу јачања предузетништва кроз стицање практичних знања и вјештина.

Биро за односе с јавношћу

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?