Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Лазовић: Домен .МЕ најбољи извозни бренд Црне Горе

   
Компанија ДоМЕн одржала је данас пресс конференцију, на којој су представљени пословни резултати од оснивања до данас, уз нагласак да је током тих 7 година компанија достигла преко 800.000 домена у портфолију.

На пресс конференцији су говорили потпредсједник Владе и министер за информационо друштво и телекомуникације, проф.др Вујица Лазовић и извршни директор компаније, Предраг Лешић.

Потпредсједник Лазовић је нагласио да је валоризацијом ресурса - националног домена највишег нивоа .МЕ - држава Црна Гора приходовала приближно 17 милиона ЕУР у периоду од фебруара 2008. до децембра 2014. године: „Та средства су инвестирана у развој информационог друштва и остваривање визије модерне администрације, која подразумијева употребу информационо–комуникационих технологија у циљу унапређења јавних услуга, уз повећање демократског учешћа и укључења јавности у процесе доношења одлука и креирања политика. Развој е-Управе представља један од важнијих приоритета у процесу европских и евроатлантских интеграција, а с обзиром да је Црна Гора одлучна да постане дио европског система вриједности, неопходно је да њена јавна управа буде оспособљена да дјелотворно функционише у оквиру европског административног система“ - рекао је Лазовић.

Потпредсједник Владе је такође подсјетио да је Црна Гора искористила шансу коју нуди дигитална економија: „Наша држава је изградила свој национални идентитет и постала препозната и промовисана на глобалној мрежи путем интернет домена .МЕ, који је симбол суверенитета Црне Горе и основ њене препознатљивости, организације и презентације информација на Интернету. Милиони интернет корисника свакодневно се сусрећу са разним садржајима пласираним путем .МЕ домена, те са сигурношћу можемо рећи да је домен .МЕ најбољи извозни бренд Црне Горе”.

Извршни директор компаније ДоМЕн Предраг Лешић истакао је велики утицај компаније на развој црногорског друштва, посебно када су у питању млади нараштаји. „Поред основне дјелатности, компанија ДоМЕн је у јавности препозната на пољу корпоративне и друштвене одговорности, посебно у доприносу СТЕМ областима, као и у подстицању предузетништва и иновација. ДоМЕн је координатор и спонзор Школе програмирања која се традиционално одржава од 2009. године, координатор је и спонзор Љетње школе програмирања, црногорског тима на Међународној информатичкој олимпијади, ФИРСТ ЛЕГО Лиге, те заговорник и спонзор Хакатон такмичења. Велики подстицај предузетништву и иновацијама највидљивији је кроз Спарк.ме конференцију”, казао је Лешић.

Кабинет потпредсједника Владе / Биро за односе с јавношћу 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?