Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Штајнмајер у разговору са Ђукановићем: Вољели бисмо да имамо више примјера као што је Црна Гора

Објављено: 06.05.2015. 23:44 Аутор: Биро за односе с јавношћу
  
    
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић разговарао је данас, током радне посјете Берлину, са министром вањских послова СР Њемачке Франком Валтером Штајнмајером.

Односи Црне Горе и Њемачке су у одличној и опуштеној фази, оцијењено је на састанку.

“Црну Гору увијек потенцирам као успјешан примјер у региону и хтјели бисмо видјети више примјера као што је Црна Гора” - рекао је Штајнмајер. Шеф њемачке дипломатије је изразио задовољство због прилике за сусрет са премијером Ђукановићем, нагласивши успјех интеграционих процеса Црне Горе и потврдивши снажну подршку Владе Њемачке том стратешком спољно-политичком циљу наше земље.

Предсједник Владе указао је на значај наставка интеграционог процеса за цијели регион и његову стабилност. “Интеграција је пут јачања стабилности региона и зато је важно сачувати политику отворених врата. То је важно и за Европу и за стабилност Балкана” - рекао је Ђукановић.

Саговорници су разговарали и о регионалним приликама и развоју Берлинског процеса, који представља снажан импулс развоју и повезивању региона са ЕУ.

БИРО ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?