Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе Мило Ђукановић разговарао у Берлину са представницима КфW банке: КфW банка спремна да подржи развој Црне Горе и њене развојне потенцијале

Објављено: 07.05.2015. 01:18 Аутор: Биро за односе с јавношћу
  
 
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић састао се у Берлину са директором КфW банке за Југоисточну Европу Кристофом Тискенсом и директором Одјељења за инфраструктуру и саобраћај Кирком Милднером.

„Сарадња Црне Горе са СР Њемачком и њеним развојним организацијама има изузетан значај за друствено-економски развој Црне Горе. Петнаестогодисња сарадња и више од три стотине милиона еура уложених у пројекте у области комуналне инфраструктуре, енергетике и саобраћаја, потврда су партнерског односа и посвећености Њемачке развоју Црне Горе” - казао је предсједник Ђукановић.

Високи представници КфW банке су оцијенили да је успјешна сарадња у претходном периоду најбоља препорука за даљу подршку економском развоју Црне Горе, кроз партнерство на реализацији пројеката у области туризма, инфраструктуре и енергетике.

„Динамичан развој Црне Горе и успјешан пут у процесу европских интеграција представљају добру основу за наставак сарадње”, казао је директор Кфw/а за Југоисточну Европу.

Једна од водећих њемачких банака спремна је да и у наредном периоду снажно подржи развој Црне Горе - поручено је из Кфw/а. У том контексту размијењена су мишљења о модалитетима будуће сарадње и подршке на изградњи инфраструктуре, у складу са потребама Црне Горе као елитне туристичке дестинације. Такође је исказан интерес за сарадњу о области енергетике и валоризације значајних хидро потенцијала Црне Горе, при чему су представници КфW-а истакли лидерску позицију Црне Горе у области енергетске ефикасности.

БИРО ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?